Ultherapy – HIFU – Ansiktslyft utan kirurgi

Ultherapy – HIFU – Ansiktslyft utan kirurgi

ultherapy austin tx serenity creek medical spa

Ultherapy – Ett icke-kirurgiskt ansiktslyft

Ultherapy är den ultimata metoden för huduppstramning och icke-kirurgiska lyft av områden som käklinje, kinder, under hakan, hals, dekolletage, ögonbryn, ögonlock, hamsterpåsar, ben och armar. Ultherapy® är den mest effektiva tekniken för huduppstramning och ansiktslyft som för närvarande finns att tillgå utan kirurgi.

Ultherapy, Ultera eller HIFU är olika namn för samma behandling. Behandlingen marknadsförs i olika namn runt om i världen, men metoden är dock densamma. Marknaden för huduppstramning och hudföryngring är stor. Idag används många olika sorters behandlingar så som laser, radiofrekvens (RF), etc.

Vad skiljer Ultherapy från andra behandlingar?

Det som skiljer Ultherapy från övriga behandlingar är att metoden är mer djupgående, ända ner till 4,5 mm under huden. Ultherapy kan användas enskilt eller i kombination med andra behandlingar för ett optimalt resultat, detta för att ytterligare förstärka effekten. Vid en konsultation går man tillsammans igenom vad som bäst lämpar sig i det individuella fallet.

Hur går en behandling med Ultherapy till?

Metoden är FDA godkänd och väletablerad i USA och övriga världen. Vid Ultherapibehandling lyfter man slapp hud med hjälp av ultraljudsteknik. Ultraljudet värmer upp den djupare delen av dermis och värmen penetrerar cellerna och ökar cellernas kollagenproduktion. Proceduren är enkel med minimalt obehag. Generellt behövs bara en behandling och det finns inga biverkningar. Effekten av Ultherapy® startar omedelbart och resultatet förbättras successivt varje dag. Slutresultatet ser man efter 3-6 månader.

Inför en behandling med Ultherapy

Vi rekommenderar att man först bokar in en tid för konsultation, där går man igenom patientens önskemål och förväntningar, samt kontrollerar att man är lämplig för denna typ av behandling. Vi behandlar inte dig som är gravid, har metallimplantat i området eller dig som nyligen gjort t. ex. en laserbehandling eller använt Fillers i behandlingsområdet. Behandlingsområdet ska vara fritt från utslag/irritation el dylikt.

Behandlingen börjar med att man applicerar en gelé och placerar munstycket mot huden. Därefter ställer man in det djup som lämpar sig för det valda området och startar behandlingen. Det kan vara bra att vara medveten om att behandlingen kan kännas lite, exempelvis som pirrningar och stickningar i huden. Behandlingstiden varierar beroende på behandlingsområdet.

Ultherapy Deco1

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

Efter behandlingen kan man ibland känna en viss ömhet och svullnad. Lite stickningar i huden är också normalt. Användande av hett vatten bör undvikas i det behandlande området under 1 dygn. Bastubad, ansiktsmassage, laser eller andra behandlingar i ansiktet rekommenderas inte på 2 veckor.