Trådlyft/Ansikte

JBP Trådlyft – lyft med exklusiva trådar från Japan

tradlyft2Den här typen av anti-aging lyft görs med självabsorberande trådar vilka man med ett litet stick för in i den understa hudvävnaden och fixerar med hjälp av mikroskopiska hullingar. Trådarna är gjorda av ett material som är självabsorberande och försvinner av sig själv inom ca 6 månader. Materialet är polydioxanon (PDO) som har använts i mer än 30 år inom kirurgi. Med denna metod lyfts huden och man återfår sina ungdomliga drag samtidigt som kollagenet i de djupare hudlagren stimuleras och huden blir mer elastisk och man får en dubbelt föryngrande effekt. Spännkraften som skapas av trådarna i huden stimulerar fibroblaster till naturlig nybildning av kollagen, vilket är det som gör huden fast och spänstig.

Behandlingen håller i ca 2 år eller längre beroende på ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning kan förkorta hållbarheten.

Ingreppet med JBP-trådlyft tar ca 30-60 minuter. Efteråt får patienten stanna ett par timmar på kliniken om det behövs och man kan efter ett par dagar återgå till arbete och vardagsliv med endast ett fåtal restriktioner t.e.x. att undvika påfrestningar som kan få trådarna att lossna. Trådarna måste få tid på sig att läka in i vävnaden. Du bör undvika att gapa eller spänna upp munnen för stort och liknande den första veckan. Undvik även intensiv träning. Efter ett par veckor finns inga restriktioner.

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men den fulla effekten ser man helt efter 1-2 månader. JBP-trådlyft kan med fördel kombineras med t.e.x. mesoterapi, placentainjektioner, fillers och peeling för ytterligare föryngring av huden.

Till skillnad mot traditionell plastikkirurgi får man inga ärr utan endast blåmärken och mindre svullnader som försvinner efter några dagar efter lyftbehandlingen. Dessutom får man ett mer naturligt resultat.

De områden som man med fördel lyfter med JBP-trådlyft är:

  • Ögonbryn och mungipor
  • Kinder
  • Käklinjen
  • Ögonvrår
  • Veck och djupa rynkor runt munnen
  • Slapp hud på hals och under haka
  • Lindrigt gäddhäng

De komplikationer som kan uppstå är svullnad och eventuella blåmärken.

Man kan upprepa behandlingen flera gånger och den utförs av legitimerad läkare med specialistutbildning.