Penila Papler

Penila Papler

Vad är penila papler?

Penila papler är små vårtor eller taggar som sitter runt ollonkanten. De påminner utseendemässigt om könssjukdomen kondylom, men är till skillnad från kondylom, helt ofarligt och inte smittsamt.

Man kan ha flera penila papler eller enstaka. Penila papler kan sitta runt om hela ollonet eller på bara en sida. Dessa vårtor försvinner inte av sig själva men är som sagt ofarliga och tas bort av rent kosmetiska skäl. Vi använder oss av Fotona Erbium Laser och Co2 Laser för att ta bort penila papler. Dessa två lasertyper är kirurgiska och har skärande, förångande och koagulerande funktion.
Med laserbehandlingar är risken för ärrbildning, blödning och infektion, betydligt mindre än vid traditionell kirurgisk behandling.

Hur tar man bort penila papler med laser?

En timme före laserbehandlingen får patienten sätta en bedövningskräm på området för att göra behandlingen så smärtfri som möjligt. Detta gör man alltså själv innan man kommer till kliniken för ingreppet. Själva laserbehandlingen tar ca 20-40 minuter och innebär att vårtorna förångas bort en och en. Kvar blir en liten skorpa på den plats där vårtan har suttit. Såret brukar läka på 7-10 dagar. Under den tiden ska du undvika samliv och bad.