Kroppsskulptering

Carboxytherapy

Reducera hudbristningar, dubbelhaka, celluliter och rynkor med Carboxytherapy!

Vid Carboxytherapy eller Koldioxid terapi injiceras små mängder koldioxid (CO2) i eller under huden för att bryta ner lokala fettdepåer, minska celluliter, stimulera kollagenproduktion och förbättra blodcirkulationen. Det är en säker och kliniskt beprövad metod för att föryngra, och återställa samt rekonditionera hud och rynkor, behandla slapphet, celluliter och hudbristningar. Det finns inga kända risker med Carboxytherapy vid behandling av friska personer.

Användningsområden för Carboxytherapy:

 • Reducering av påsar och mörka ringar under ögonen
 • Reducering av celluliter på rumpan, låren, och magen
 • Reducering av lokala fettansamlingar (dubbelhaka, kärlekshandtag, ridbyxlår,  m.m.)
 • Reducering av hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten
 • Reducering av både vita och röda ärr
 • Uppstramning av slapp hud i ansiktet och dekolletage
 • Reducering av ojämnhet efter fettsugning
 • Reducering  av fina linjer och smårynkor

Hur många behandlingar behövs?

Carboxytherapy är inte en engångsbehandling. Antalet behandlingar för att uppnå optimalt resultat varierar från person till person samt beroende på vilket område du behandlar. Normalt sett innefattar en ”behandling” 6-10 besök á 15-30 minuter utförda med 1-2 veckors mellanrum.

Hur känns det under och efter behandlingen?

Koldioxiden sprutas in på olika djup och med olika tekniker beroende på vad man behandlar. Behandlingen är oftast smärtfri men ibland kan det bränna och svida lite när man får injektionerna främst vid behandling av bristningar och ärr. Det krävs ingen återhämtningstid efteråt. Det finns en liten risk för små blåmärken.

Man bör helst undvika Treo, Magnecyl, Omega3 och liknande preparat 3-5 dagar före behandlingen för att minska risken för blåmärken. Personer som står på blodförtunnande läkemedel inkl. Trombyl bör diskutera med sin läkare.

Carboxytherapy upptäckes först i Frankrike för mer än 50 år sedan.Metoden har snabbt blivit känd som den ledande hudföryngrings behandlingen över hela världen men är en relativt ny behandlingsmetod i Sverige.

Carboxytherapy med Concerto® är en icke kirurgisk metod. Apparaten kopplas direkt till en stålcylinder med ren koldioxid som injiceras direkt in i huden med en mycket tunn nål.  Concerto® är tillverkad i Frankrike och används av Plastik kirurger och dermatologer i hela världen. Apparaten är CE-certifierad  är medicinsk godkänd att använda i hela Europa.

Frysa bort fett med Coolsculpting

Fettreducering genom nedkylning kallas cryolipolys eller fettfrysning. Det är en isande kall behandling där fettcellerna kyls ner och långsamt dör genom så kallad apoptos vilket innebär en programmerad celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls.

Precis som vid en kirurgisk fettsugning är resultatet permanent eftersom cellerna inte bara tömts på sitt innehåll, utan dessutom dött och under en period på 6-12 veckor rensas ur kroppen!
De skadade fettcellerna börjar brytas ned och transporteras till levern där de tas hand om och förbränns.

Coolsculpting används i första hand för att reducera fett från magen, höfter, rygg, bh-band, baksida armar och lår.

HUR GÅR COOLSCULPTING TILL?

Under behandlingen appliceras ett speciellt kylmembran över området innan munstycket placeras och aktiveras. Det utvalda området sugs in i munstycket och kyls ner upp till 8 minusgrader i ca 30-40 minuter. I början känner du bara det kraftiga suget och en kylande känsla. Efter några minuter har kylan bedövat området fullständigt och du känner absolut ingenting. Du kan faktiskt i lugn och ro läsa en tidning eller bara vila. Efteråt avlägsnas munstycket och masseras.

Det går att behandla samma område upp till 3 gånger med 6-8 veckors mellanrum. Det beror helt på hur tjockt fettet är i huden.

Ca 25 % av resultatet syns redan efter 4-6 veckor. Det slutgiltiga resultatet syns först efter ca 3 månader. Redan vid första behandlingen, i de flesta fall, kan man se ca 20-25% fettminskning.

FÖR VILKA PASSAR COOLSCULPTING?

De allra flesta människor kan få en cryolipolysbehandling. Du ska vänta minst 12 månader om du nyligen har opererats på det området du vill behandla. Behandlings området måste vara fritt från skada, infektion eller irritation. Dessutom kan vissa köldrelaterade sjukdomar eller bråck omöjliggöra en fatfreezing. Gravida behandlas inte heller.

KAN MAN ÅTERGÅ TILL NORMALA AKTIVITETER DIREKT EFTER FATFREEZING ELLER COOLSCULPTING?

Fatreezing eller Cryolipolys är en icke-kirurgisk behandling och patienten kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Efter genomförd fettreducering med Cryolipolys – fettfrysning, kan risk föreligga i form av rodnader i huden, blåmärken samt tillfälligt känselbortfall. Inga av dessa symtom är permanenta utan försvinner gradvis inom någon eller några veckor.

KONSULTATION

Innan en Coolsculpting genomgår man först en läkarkonsultation. Under konsultationen går man igenom hälsotillstånd, informerar om behandlingen och väljer ut behandlingsområde.

Pris: En applikation 3000 kr, två applikationer 6000kr

Fettreducering med Lipolaser

pr-3Lipolasern har låg laserenergi vilket innebär att du aldrig kan bli bränd.

Den smälter fettcellerna och detta leder till att cellmembranen förlorar sin runda form och intracellulärt fett sipprar ut. Även om lasern smälter fett i behandlingsområdena påverkas inte närliggande blodkärl och perifera nerver. Lipolaser är en helt ofarlig och smärtfri behandling som passar alla hudtyper och hudfärger. Man sätter laserplattorna på de områden som ska behandlas och en behandling tar 30 minuter.

Man bör röra sig direkt efter behandlingen för att få igång lymfsystemet.

Med Lipolasern stimuleras kroppens egen kollagenbildning vilket gör att huden blir fastare och mer elastisk.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?

Hur många behandlingar man behöver brukar variera från 4–10, 1–2 gånger i veckan beroende på hur djup fettvävnaden är och vilket resultat man önskar uppnå. Detta informeras man om vid första konsultationen.

HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?

En hälsosam livsstil ger långvariga resultat!

Man bör undvika animaliskt fett. Det är viktigt med en hälsosam livsstil, bra mat och motion under behandlingsperioden. Detta hjälper kroppen att göra sig av med det överflödiga fettet.

Pris på lipolaserbehandling: 1500 kr för 30 min

Fettreducering med Cavitation (Ultraljudscavitation)

pr-3Med kraftfull Cavitation (ultraljudslipolys) erbjuder vi en effektiv nedbrytning av fettcellerna och dess innehåll permanent. Behandlingen rekommenderas speciellt vid större lokala fettansamlingar och vid behandling av celluliter. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning, utan ska ses som ett komplement till det, för att reducera envisa fettdepåer som inte vill försvinna trots träning.

Cavitationsteknik innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt (hög frekvens) att vakuumbubblor bildas i cellen. Detta leder till att fettcellernas membran ”sprängs” och fettet hamnar utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner till snabb tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna där de då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller någon annanstans i kroppen.

Cavitation förstärker och påskyndar effekten av cryoterapi

För att få riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater ett dygn innan och efter behandlingen. Detta eftersom kroppen väljer kolhydrater (socker) i första hand som bränsle istället för fett eftersom kolhydrater är lättare för kroppen att bryta ner.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?

Det rekommenderas 6 till 12 behandlingar, 1-2 ggr i veckan. Resultat syns efter några behandlingstillfällen och varierar beroende på kundens vikt och storlek.

MAN SKA INTE ANVÄNDA SIG AV CAVITATION OM MAN HAR NEDANSTÅENDE TILLSTÅND

 • Njur- och leversjukdomar
 • Pacemaker
 • Graviditet, amning
 • Diabetes
 • Blödarsjuka och blodförtunnande medel
 • Förhöjda kolesterolvärden
 • Tumörsjukdomar

Vi behandlar i dagsläget bara fullt friska personer

Pris för behandling med Kavitation 20 min 1500 kr

Cellulitbehandling Mesoterapi

Vad är mesoterapi eller mesotherapy?

Mesoterapi är ett förfarande som innebär injektioner av konventionella läkemedel, vitaminer, aminosyror och mineraler i mesoderm, d.v.s. det mellersta hudlagret.
En Mesoterapi behandling stärker blodkärl, renar cellerna av gifter och ökar metabolismen av fettceller och är en mycket effektiv och föryngrande behandling. Förfarandet kan användas för att strama hängande hud på halsen, ben, mage, armar och händer.
Mesoterapi kan användas som ett komplement eller alternativ till många anti-aging behandlingar inkluderande hudutslätande injektioner, laser, peeling, carboxytherapy, krämer.

För vad använder man mesoterapi / mesotherapy till?
 • Reducera celluliter
 • Reducera rynkor
 • Reducera hudbristningar
 • Förebygga håravfall
 • Att stödja viktminskning
 • Att förhindra eller bromsa åldrandeprocessen
Vem kan behandlas med mesoterapi/ mesotherapy?

Generellt sett kan vem som helst i åldern 18 och 80 kan behandlas med mesoterapi, om det inte finns några kontraindikationer som:

 • Graviditet
 • Blodproblem
 • Diabetes
 • Cancer
 • Hjärtsjukdom eller problem med hjärtrytmen
 • Stroke
 • Organtransplantation
Hur många gånger ska jag upprepa behandlingen?

Det beror på de resultat du vill uppnå och storleken på den behandlade kroppsdelen. Antalet varierar från 4 till 10 behandlingar. Behandlingen bör upprepas var sjätte månad.

Är Mesoterapi / Mesotherapy smärtsamt?

De flesta av patienterna upplever lite eller inget obehag. För känsliga patienter kan en bedövningskräm rekommenderas.

Finns det några biverkningar?

Vissa patienter kan uppleva lite sveda eller klåda och ömhet. Blåmärken är ganska vanligt och borde försvinna inom två veckor.

Radiofrekvens – RF

pr-2CELLULITREDUCERING & HUDUPPSTRAMNING

Radiofrekvens är en djupgående terapi speciellt lämplig för att förebygga och motverka hudens slapphet och stimulera huden för att återskapa en ungdomligare och fastare hudstruktur. Behandlingen är lämplig efter t.ex. graviditet, viktnedgång och kompletterar vid annan fettreducerande terapi.

Radiofrekvensteknologi är en icke kirurgisk behandling som har klinisk dokumenterad effekt för uppstramning och lyft av huden. RF har använts inom kirurgin i 70 år. Sedan flera år tillbaka har den blivit speciellt designad för skönhetsbehandlingar.

Radiofrekvensbehandlingen är inte smärtsam, så det behövs ingen bedövning eller smärtstillande innan behandlingen

RF-BEHANDLING GER FÖLJANDE EFFEKTER:

 •  Förbättring av ansiktets spänstighet
 •  Stärkning av huden, förbättring av blodcirkulation
 •  Reducering av hängande kinder
 •  Reducering av lokal fettvävnad och minskning av celluliter

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?

De biverkningar som upptäckts har varit måttligt obehag, rodnad och i enstaka fall lätt svullnad som har försvunnit på några timmar. Dessa biverkningar gäller både ansikte och kropp. Efter behandlingen skall man undvika direkt solljus och solarium de första 24-48 timmarna. Du bör därför använda en solskyddskräm med hög solskyddsfaktor efteråt.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?

Beroende på omfattning rekommenderas en kur om ca 6-10 behandlingar 1-2 ggr/vecka.

NÄR SKALL MAN INTE ANVÄNDA SIG AV RADIOFREKVENSBEHANDLING?

 • Om man har någon metall i området som ska behandlas
 • Om man har pacemaker
 • Vid allvarliga hjärtfel
 • Vid muskelsjukdom eller skada
 • Vid graviditet och amning

HUR LÅNG TID HÅLLER EFFEKTEN I SIG?

Effekten håller sig minst flera år beroende på ålder och hudens struktur

Pris för RF behandling: 15 min 1000 kr, 30 min 1500 kr