Hårborttagning

Permanent hårborttagning

harbortHos NAB Hälsocenter finns tillgång till moderna utrustningar som Nd:yag-laser, IPL, E-light och SHR.

Med fyra olika tekniker kan vi skräddarsy det som behövs för just din kropp och dina förutsättningar.

Skillnaden mellan de olika hårborttagningsmetoderna:

SHR –  En ny och unik teknik för snabb, smärtfri och biverkningsfri hårborttagning. SHR-tekniken är effektiv för alla hår- och hudtyper, även solbrun hud kan behandlas.

Perfekt för alla delar av kroppen – inklusive mer känsliga områden så som ansikte, hals och bikinilinje.

Nd:yag laser – passar alla hudtyper, även mörkhyade. Ej effektiv för ljusa hårstrån.

IPL – fungerar bättre på mörkare hår och ljusare hy. Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling. IPL lämpar sig inte heller för ljusa hårstrån.

E-light – fungerar på alla hud- och hårtyper, även på ljust och fint hår.

SHR (Super Hair Removal):

Passar alla hårtyper, alla hudtyper, året runt.

Tekniken är ett nytt genombrott inom hårborttagning, en smärtfri hårborttagning med kortare behandlingstid och istället upplevs behandlingen som en varm massage.

SHR använder låg energi men med många fler ljuspulser, vilket innebär att huden får en jämnare temperatur. Traditionell laser och IPL-teknik använder istället korta pulser och en hög mängd energi. Därför blir huden något lättare bränd och irriterad.

SHR fungerar genom gradvis upphettning av dermis till en temperatur som effektivt skadar hårsäcken och förhindrar återtillväxt, utan att skada omgivande vävnad. SHR hårborttagning kombinerar hög medeleffekt, låg fluens och en hög repetitionsfrekvens vilket ger en gradvis ökning av temperaturen i hårsäcken genom In-motion-teknik. Detta innebär att handstycket förs över huden i en jämn rörelse utan avbrott vilket gör det svårt att missa enstaka hårstrån/hårsäckar.

SHR rekommenderas för personer med lägre smärttröskel och kan användas på de mest känsliga kroppsdelar.

SHR hårborttagning är utformad för att även passa den känsligaste hud.

Tack vare den nya tekniken kan behandlingen utföras under sommaren och även på personer med mörk hy.

Hårborttagning med Nd:YAG Laser:

Nd:yag lasern har ett mycket brett användningsområde och är en utmärkt behandling för personer som ej är smärtkänsliga och den lämpar sig för mindre områden. Laserljuset som sänds ut reagerar med pigmentet i hårsäckarna och omvandlas till värme som förstör hårsäcken. För att du ska slippa känna obehag använder vi luftburen kyla.

Nd:yag laser lämpar sig för alla hudtyper, även mörk hy. Den tar dock inte bort ljusa hår.

IPL

IPL-metoden (intensivt pulserande ljus) innebär att högintensivt ljus sänds genom huden där den absorberas av pigmentet i hårstråna. Ljuset omvandlas till värme och förstör oönskat pigment och hår.

IPL fungerar bättre på mörkare hår och ljusare hy. Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandlingen. IPL lämpar sig inte heller för ljusa hårstrån eller smärtkänsliga personer.