Fillers läppar

FILLERS LÄPPAR

oem-obm-medical-cross-linked-injectable-faceMånga vill ha vackra, välformade läppar, återfuktade och fulla med volym. Läppfillers innehåller hyaluronsyra och via injektioner tillför man fukt och kan skulptera en önskad form. Hyaluronsyran försvinner successivt ur kroppen och liknar därför kroppens egen naturliga hyaluronsyra och resultatet är inte bestående utan avtar successivt.

FILLERS FÖR ANTI AGING AV LÄPPAR

Med åldern minskar hudens naturliga förnyelse av hyaluronsyra och läpparna tenderar att bli tunnare. Detta kan göra att man kan se sur ut, att man kan se äldre ut eller på annat sätt vara icke önskvärt för individen. Läppfillers kan då ersätta förlorad volym eller skapa en önskad sådan. Vidare kan man med hjälp av fillers ge läpparna en vacker form samtidigt som man ger dem en fuktboost. På så sätt är det möjligt att skapa ett mer vitalt utseende.

FILLERS FÖR KORRIGERING AV LÄPPAR

Man kan också ha asymmetri i läpparna och med hjälp av fillers korrigera denna för att uppnå symmetri. Det kan vara ojämnheter i läpparnas form eller storlek, framträdande rynkor på överläppen, eller så kan man ha otydliga, ojämna läppkonturer. Dessa estetiska aspekter kan enkelt korrigeras med hjälp av injektionsbehandlingar. Läpparnas form eller volym kan påverka ansiktets helhet och ge en helt ny siluett.

Vi använder oss endast av marknadsledande, välbeprövade, CE-märkta fillers. De är alltså samtliga godkända och säkra. Om du känner dig osäker på vilken fillersprodukt som lämpar sig i ditt fall rekommenderar våra läkare om vilken som passar vid konsultationen. Vidare, om du är spruträdd eller smärtkänslig, kan du informera om detta redan vid bokningen. Då ser vi till att du får det stöd du behöver vid besöket eller bedövning mot smärtan, antingen i form av fillers med Lidokain eller som nervblockad (tandläkarbedövning) innan injiceringen.

VILKET RESULTAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG AV FILLERS?

Innan fillersbehandlingen går patienten tillsammans med behandlande läkare igenom patientens önskemål, förväntade resultat, eventuella biverkningar (t.ex. blåmärken), man diskuterar realistiska förväntningar, samt vilka effekter som är möjliga att uppnå i det individuella fallet. Man får således en professionell konsultation och bedömning som kompletteras med de personliga önskemålen.

NAB Kliniken utför fillersinjektioner av leg. läkare med specialistkompetens.

Fillern injiceras med en fin nål eller kanyl under huden. Man får direkt en effekt men det slutliga resultatet ser man helt efter ungefär en vecka. De biverkningar som finns med fillerbehandlingen är svullnad, rodnad, blåmärke eller ömhet.

HÅLLBARHET

Fillers med hyaluronsyra fungerar på samma sätt som kroppens egen och försvinner successivt med tiden. Hållbarheten är mellan 6-12 månader.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INFÖR FILLERSBEHANDLING

– Undvika Magnecyl eller Ipren för att minska risken för blåmärken.

– Inte ha en pågående infektion, Herpesinfektion eller feber.

– Ej ha något sår eller irritation i injektionsområdet.

– Att vila och ta det lugnt efter behandlingen.

– Inte ta på, eller lägga någon makeup på området minst 6 h efter behandlingen.