Carboxyterapi

CARBOXYTERAPI

Reducera hudbristningar, dubbelhaka, celluliter och rynkor med Carboxytherapy!

Vid Carboxytherapy eller Koldioxid terapi injiceras små mängder koldioxid (CO2) i eller under huden för att bryta ner lokala fettdepåer, minska celluliter, stimulera kollagenproduktion och förbättra blodcirkulationen.

Det är en säker och kliniskt beprövad metod för att föryngra, och återställa samt rekonditionera hud och rynkor, behandla slapphet, celluliter och hudbristningar.

Det finns inga kända risker med Carboxytherapy vid behandling av friska personer.

Användningsområden för Carboxytherapy:
  • Reducering av påsar och mörka ringar under ögonen
  • Reducering av celluliter på rumpan, låren, och magen
  • Reducering av lokala fettansamlingar (dubbelhaka, kärlekshandtag, ridbyxlår,  m.m.)
  • Reducering av hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten
  • Reducering av både vita och röda ärr
  • Uppstramning av slapp hud i ansiktet och dekolletage
  • Reducering av ojämnhet efter fettsugning
  • Reducering  av fina linjer och smårynkor
Hur många behandlingar behövs?

1

Carboxytherapy är inte en engångsbehandling. Antalet behandlingar för att uppnå optimalt resultat varierar från person till person samt beroende på vilket område du behandlar. Normalt sett innefattar en ”behandling” 6-10 besök á 15-30 minuter utförda med 1-2 veckors mellanrum.

Hur känns det under och efter behandlingen?

Koldioxiden sprutas in på olika djup och med olika tekniker beroende på vad man behandlar. Behandlingen är oftast smärtfri men ibland kan det bränna och svida lite när man får injektionerna främst vid behandling av bristningar och ärr. Det krävs ingen återhämtningstid efteråt. Det finns en liten risk för små blåmärken.

Man bör helst undvika Treo, Magnecyl, Omega3 och liknande preparat 3-5 dagar före behandlingen för att minska risken för blåmärken.

Personer som står på blodförtunnande läkemedel inkl. Trombyl bör diskutera med sin läkare.

Carboxytherapy upptäckes först i Frankrike för mer än 50 år sedan.Metoden har snabbt blivit känd som den ledande hudföryngrings behandlingen över hela världen men är en relativt ny behandlingsmetod i Sverige.

Carboxytherapy med Concerto® är en icke kirurgisk metod.

Apparaten kopplas direkt till en stålcylinder med ren koldioxid som injiceras direkt in i huden med en mycket tunn nål.  Concerto® är tillverkad i Frankrike och används av Plastik kirurger och dermatologer i hela världen. Apparaten är CE-certifierad  är medicinsk godkänd att använda i hela Europa.