Anala hudflikar

Anala hudflikar- resttillstånd efter tidigare hemorrojder

              Små utväxter utanför analöppningen

ANALA HUDFLIKAR –  TAS BORT MED LASER

Vi använder oss av en kirurgisk laser med skärande, förångande och koagulerande funktion för att ta bort anal- och hudflikar. Med laserbehandlingar är risken för infektion eller ärrbildning betydligt mindre än vid traditionell kirurgisk behandling, men man kan aldrig ge några garantier.

Flikarna tas bort med laser och såret lämnas helt öppet. Dessa sår läker oftast mycket snabbt. Om det handlar om mindre anala flikar tas dessa bort under en behandling. Om det däremot handlar om analflikar kring hela analöppningen brukar man behandla vid två tillfällen, detta för att minska risken för komplikationer.

VILKA BIVERKNINGAR KAN MAN FÅ NÄR MAN TAR BORT ANALFLIKAR – HEMMOROJDFLIKAR MED LASER?

Trots att operationen är betydligt enklare än traditionell kirurgi kan det ändå uppstå vissa biverkningar. Den vanligaste biverkningen är analhematom vilket innebär att vener från inre hemorrojder brister och fylls med blod. Detta uppstår främst om man krystar eller är hård i magen. Dessa besvär går oftast över inom 2-3 veckor men i vissa fall måste man åtgärda problemet kirurgiskt. Efter operationen är det därför mycket viktigt att magen fungerar bra.

VAD BEHÖVER JAG VETA INFÖR INGREPPET?

Efter att du bokat din behandling så skickar vi en utförlig information via mejl där du kan läsa om allt du bör tänka på inför och efter din operation. På operationsdagen kommer du även att tillsammans med behandlande läkare gå igenom samtlig information och få svar på dina frågor kring ingreppet, allt för att du ska känna dig säker och trygg.