Hudbristningar

Hudbristningar

Vad är hudbristningar och hur kan man reducera dessa?

Striae eller hudbristningar är missprydande grupperingar av linjer som löper parallellt i huden som företrädesvis drabbar höfter, bröst, överarmar, skuldror, buk, rygg, skinkor och ibland över knän.

Striae kommer ofta under puberteten då man hastigt går upp i vikt. Detta i kombination med den hormonomställning i kroppen gör att vissa personer lättare än andra utvecklar dess hudbristningar. Det är dock inte bara under puberteten de uppkommer. Vanligt är vid graviditet, då magen växer rejält i omfång. Även viktuppgång och viktnedgång i andra skeden i livet predisponerar för uppkomsten. Höga doser kortison i tablettform under lång tid eller starka kortisonkrämer använt på ett felaktigt sätt på känsliga områden ger upphov till striae. På samma sätt kan ovanliga sjukdomar som utsöndrar mycket kortison i kroppen (Cushings sjukdom) ge striae men då samtidigt med många andra symptom.

Reducera hudbristningar med fraktionerad laser eller med carboxyterapi
Fraktionerad laser – före/efter bristningar
Fraktionerad laser

Fraktionerad laser eller Fractional-laser är en effektiv behandling som reducerar utseendet på dina striae. De blir mindre synliga, huden får ett jämnare utseende och ser bättre ut. Missfärgningen blir mindre framträdande. Din hud ser hälsosammare och friskare ut. Laserljuset åstadkommer en nybildning av hud genom att lasern gör små mikroskopiska punkter där det nybildas hud som inte är ärrig. Hudens kollagen och elastin nybildas och gör att huden återfår sin spänst.
En del hudbristningar försvinner helt utan att man ens sett var de suttit. Det är olika mellan olika personer så vi kan inte veta hur just den ena eller andra patientens resultat blir.

Läs mer om Fraktionerad laser >

Carboxyterapi

Vid Carboxyterapi eller Koldioxid terapi injiceras små mängder koldioxid (CO2) i eller under huden för att bryta ner lokala fettdepåer, minska celluliter, stimulera kollagenproduktion och förbättra blodcirkulationen.

Det är en säker och kliniskt beprövad metod för att föryngra, och återställa samt rekonditionera hud och rynkor, behandla slapphet, celluliter och hudbristningar.

Det finns inga kända risker med Carboxyterapi vid behandling av friska personer.

Läs mer om Carboxyterapi >