Fraktionerad laser

Fraktionerad laser

Fraktionerad laser – Behandling av Hudbristningar, Acneärr, Pigmentfläckar, Melasma etc.
Fraktionerad laser före/efter bristningar

Fraktionerad laser är en effektiv och relativt smärtfri metod där energin fördelas i små fyrkanter, små pulser som skadar huden.
Mellan de mikroskopiska skadorna sparas frisk vävnad som vill börja läka skadorna. Den friska vävnaden fungerar som en slags accelerator för att bilda ny hud. Behandlingen stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin vilket resulterar i en frisk och ny vävnad som förbättrar hudens kvalitet och struktur.

Fraktionerad laser kan göras på ansikte, hals, dekolletage och händer och behandlar acneärr, ärrvävnad, åldersfläckar, solfläckar, hudbristningar samt fina linjer och rynkor.

Hur effektivt är Fraktionerad laser?
Fraktionerad laser före/efter pigmentering

Det bestämmer du själv! Resultatet är helt förknippat med hur hårt man går fram. Styrkan bestäms av kombinationen energi och antal gånger man sveper över huden.
En lätt behandling kan man återupprepa med 2-4 veckors mellanrum och 3-6 behandlingar är genomsnittet för ett fint resultat, men det är naturligtvis mycket individuellt.
Den fulla effekten av varje behandling har en fördröjning på 2-3 månader, man ska alltså inte förvänta sig omedelbara resultat. På äldre hud kan det även vara så att huden direkt efter behandling ser rynkigare ut än före behandlingen och den riktigt stora positiva effekten kommer alltså flera månader senare.

Efterbehandling av Fraktionerad laser?
Fraktionerad laser före/efter acneärr

Direkt efter behandlingen ska man inte alls vidröra eller tvätta behandlingsområdet under 12 timmar. Sedan är det normal hygien som gäller och man efterbehandlar med solskyddskräm med så hög faktor som möjligt (30-50).Hudrodnaden varar allt från 2 dagar till flera veckor, beroende på behandlingens styrka. Man döljer enkelt rodnaden med smink och det är viktigt att den är mineralisk, alltså öppen och genomsläpplig.

 

 

Fraktionerad laser – före/efter melasma