Hårbortt. SHR

SHR – permanent hårborttagning för alla hud och hårtyper

SHR (Super Hair Removal), passar alla hårtyper och alla hudtyper, året runt!

Tekniken är ett nytt genombrott inom hårborttagning, en smärtfri hårborttagning med kortare behandlingstid och istället upplevs behandlingen som en varm massage. SHR använder låg energi men med många fler ljuspulser, vilket innebär att huden får en jämnare temperatur. Traditionell laser och IPL-teknik använder istället korta pulser och en hög mängd energi. Därför blir huden något lättare bränd och irriterad. SHR fungerar genom gradvis upphettning av dermis till en temperatur som effektivt skadar hårsäcken och förhindrar återtillväxt, utan att skada omgivande vävnad. SHR hårborttagning kombinerar hög medeleffekt, låg fluens och en hög repetitionsfrekvens vilket ger en gradvis ökning av temperaturen i hårsäcken genom In-motion-teknik. Detta innebär att handstycket förs över huden i en jämn rörelse utan avbrott vilket gör det svårt att missa enstaka hårstrån/hårsäckar.

SHR rekommenderas för personer med lägre smärttröskel och kan användas på de mest känsliga kroppsdelar. SHR hårborttagning är utformad för att även passa den känsligaste hud. Tack vare den nya tekniken kan behandlingen utföras under sommaren och även på personer med mörk hy.

SHR är en ny och unik teknik för snabb, smärtfri och biverkningsfri hårborttagning. SHR-tekniken är effektiv för alla hår- och hudtyper, även solbrun hud kan behandlas. Perfekt för alla delar av kroppen – inklusive mer känsliga områden så som ansikte, hals och bikinilinje.

Att tänka på inför en behandling av permanent hårborttagning med SHR (Super Hair Removal)
 • Man ska raka området 1-2 dagar innan.
 • Sola inte 4 veckor innan behandlingen.
 • Inte vara solbränd
 • Använd inte brun-utan-solprodukter (sluta använda en vecka före behandlingen).
 • Personer som intar vitamin-A preparat såsom Roacutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör avstå från behandlingen.
 • Peeling (sluta använda en vecka före behandlingen).
 • Använd inte antiperspiranter med förlängd verkan.
 • Vi rekommenderar inte någon bedövningssalva på grund av att de kemiska ämnena som tränger in i huden kan förångas av den intensiva pulsen.
 • Avlägsna eventuella hudvårdsprodukter som lotion, kräm, smink och deodorant på det behandlade området före behandlingen.
 • Om du tidigare har haft återkommande herpes kan det bli aktuellt med en profylaktisk behandling före hårborttagning
 • Du ska inte vaxa eller plocka håret på det behandlade området 4-6 veckor innan behandlingen. Vänta med din behandling om du har irritation eller sår på det ställe som ska behandlas, eller har en pågående infektion i kroppen.
Vad händer efter behandling med SHR (Super Hair Removal)

Det dröjer ett tag innan håren börjar lossa och falla av, hur lång tid det tar är individuellt och kan variera från gång till gång. Det kan ta från några dagar upp till 4 veckor. Du bör räkna med att det vanligtvis krävs mellan 6 till 8 behandlingstillfällen med 4-6 veckors mellanrum för att håret ska försvinna helt.  En mans skägg t.ex. kan kräva 15 behandlingar p.g.a. den kraftiga hårväxten. Hårets tillväxtfas är en avgörande faktor för resultatet av behandlingen och det är ca 30 % av de synligt växande håren som försvinner efter varje behandlingstillfälle. Det är ungefär det antalet av kroppsbehåringen som är i växande fas, men kan variera från person till person. Även hårfärg och hårets tjocklek är av betydelse, ju mörkare och ju grövre håren är, desto snabbare uppnås ett tillfredsställande resultat. Om du äter hormontabletter (gäller ej preventivmedel) så kan det behövas fler behandlingar då dessa preparat främjar ökad hårväxt. Det är inte 100 % säkert att håret kommer att försvinna för alltid. Det är möjligt att vilande hårsäckar ”vaknar” efter flera år och då kan du behöva behandla även dessa om du önskar reducera detta hår permanent.