Hårbortt. ljusa hår

Permanent hårborttagning för ljusa hårstrån

Permanent hårborttagning av ljusa hårstrån med E-light (IPL + RF)

E-Light är en teknologi som kombinerar IPL och RF (radiofrekvens, d.v.s. elektromagnetiska vågor), samt aktiv kylning. Radiofrekvensablation är oberoende av melanin och därmed oberoende av hudtyp. Det innebär att vi genom radiofrekvens har en mycket större sannolikhet att ta bort ljusa hår, vilket inte är möjligt enbart med IPL eller laser-teknik. Det finns en minimal risk för pigmentförändringar och lättare brännskador. Med en hög radiofrekvens kan man värma upp hårsäcken eller vattenmolekylerna i   underhudsvävnaden så att dessa koagulerar. Tack vare RF-teknologin kan man nu även avlägsna ljusare hårstrån, vilket tidigare varit mycket svårt. De flesta hårstrån går att behandla. Grå, vita, ljusröda och mycket blonda hårstrån kan dock vara svåra att komma åt och det kan krävas några fler behandlingar. Vissa går dock tyvärr inte att behandla.

Att tänka på innan behandling av permanent hårborttagning:
  • Man ska raka området 1-2 dagar innan.
  • Sola inte 4 veckor innan behandlingen.
  • Inte vara solbränd
  • Använd inte brun-utan-solprodukter (sluta använda en vecka före behandlingen).
  • Personer som intar vitamin-A preparat såsom Roacutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör avstå från behandlingen.
  • Peeling (sluta använda en vecka före behandlingen).
  • Använd inte antiperspiranter med förlängd verkan.

Vi rekommenderar inte någon bedövningssalva på grund av att de kemiska ämnena som tränger in i huden kan förångas av den intensiva pulsen. Avlägsna eventuella hudvårdsprodukter som lotion, kräm, smink och deodorant på det behandlade området före behandlingen. Om du tidigare har haft återkommande herpes kan det bli aktuellt med en profylaktisk behandling före hårborttagning Du ska inte vaxa eller plocka håret på det behandlade området 4-6 veckor innan behandlingen. Vänta med din behandling om du har irritation eller sår på det ställe som ska behandlas, eller har en pågående infektion i kroppen.

Eventuella reaktioner efter hårborttagning av ljusa hårstrån med E-light (IPL + RF)

Rodnad, blåsor samt lätt klåda kan ibland uppstå, men brukar försvinna efter några dagar. I sällsynta fall kan huden övergående bli ljusare eller mörkare (hypo- eller hyperpigmentering). Det är viktigt att följa restriktioner om solning efter en behandling för att inte skada huden.